Когато не знаете размера на пръстена

Когато не знаете размера на пръстена

Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не знаете точния размер. Най-добрият и точен начин е да отидете в бижутериен магазин и там да Ви вземат мярка.


Друг много надежден вариант е да Ви изпратим един от нашите оразмерители безплатно. Много е важно да внимавате и да си вземете мярката с точност до милиметър, защото само така ще е наистина точно, всяка разлика е от значение. 


Ако нямате време да чакате оразмерител и не можете да посетите бижутериен магазин, остава сами да определите мярката. За целта можете да използвате нашата таблица, която можете да намерите на всеки пръстен, до „Изберете размер“ и над бутона „Купи“.


За да вземете точния размер е необходимо да имате конец или тънко въженце, които да не са разтегателни и линийка. Увийте конеца около пръста си, фиксирайте точно и маркирайте точката на пресичане. Полученото кръгче трябва да минава през ставата, най-широката част на пръста Ви, макар и по-трудно.

След това измерете конеца до маркираната точка с помощта на линийката, като бъдете точни до милиметър, защото това е важно и един милиметър разлика е един размер разлика.

Получената обиколка отговаря на българските размери в четвъртата колонка на нашата таблица. Например, ако обиколката на пръста е 53 мм., това отговаря на размер 53 по българските стандарти.


Ако искате да поръчате пръстен за друг човек, можете да вземете пръстен на приятелката си и да измерите вътрешния диаметър на халката върху линийката. Вътрешният диаметър съответства на последната колонка, диаметър в милиметри. Така на размер 53 съответства диаметър 16,6 мм. Ако имате шублер, размерът ще е още по-точен.


Друг вариант е да сложите халката или пръстенът върху лист хартия да очертаете възможно най-точно вътрешния диаметър, а после да премерите диаметъра и да откриете стойността в последната колонка, като проследите на кой размер съответства.


Ако искате да изненадате приятелката си, можете също да поискате съдействие от нейната майка, сестра или приятелка и тя да й заеме пръстен, който да пробва, а после да го измерите по посочения начин.


Имайте предвид, че всеки пръст е с различен размер, както и че едни и същи пръсти на лявата и дясната ръка са с различни размери. Да се има предвид, че сутрин и вечер пръстите обикновено се подуват. Имайте предвид, че при жега, при студ или при спортуване, дебелината на пръстите се променя.


 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече