Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата

Колекция Амур и сърцето - ключ към любовта и добротата

Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В средата е инкрустиран естествен камък във форма на сърце, вечният символ на любовта. Всички те могат да бъдат изработени с корал, оникс или тюркоаз по избор.


Сърцето е универсален символ, водещ началото си още от древността. На всички езици означава любов, обич, доброта. Смята се, че този знак е мощен талисман, който пази и закриля от всичко зло. Няма нищо общо с формата на човешкото сърце. Смята се, че произходът му е свързан, с формата, която се образува от главите и шиите на лебедите, самите те - друг символ на любов, преданост и всеотдайност.

Според друга теория тази форма имат листенцата на бръшляна, който обвива всичко и който в древен Рим и Гърция са засявали като символ на вечната любов. Амур е бог на любовта, този, който запалва любовта в сърцата на хората и боговете, затова и нашата прекрасна сребърна серия носи неговото име.


Сребърният пръстен е с висок обков, обгръщащ полускъпоценните камъни тюркоаз, корал и оникс, изрязани във форма на сърце. По долната си част и по халката обковът е богато орнаментиран с плетеници и декоративни орнаменти, които представляват древни символи на любовта.


Масивният сребърен медальон е с естествен камък сърце, разположен леко асиметрично. Можете да изберете между оникс, тюркоаз и корал, като самите те са полирани и изрязани във формата на сърце, подбрани с високо качество и собствено излъчване. Както и друг път сме казвали няма два еднакви естествени камъка, всеки от тях е неповторим и уникален. Медальонът отново е двулицев.

От едната страна, където е монтиран камъка има обков с нежни плетеници, символизиращи безкрайността, а другата страна е украсена с ажурни орнаменти. Окачвачът е във форма на малко, изящно сърце, с релефни елементи.


Другият медальон е малък и семпъл и също може да се носи двустранно. От едната страна е инкрустиран естественият камък във форма на сърце в семпъл обков, а на гърба и на окачвача са инкрустирани нежни ажурни орнаменти, символизиращи единение и безкрайност. 


Сребърните обеци са висящи, с подвижна част във форма на сърце, изработено от висококачествен естествен камък тюркоаз, корал или оникс, по избор. Окачвачът е семпъл и изчистен. На обратната страна на обеците са гравирани същите двойни символи, носещи късмет в любовта. 
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече