Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата

Колекция Амур и сърцето - ключ към любовта и добротата

Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В средата е инкрустиран естествен камък във форма на сърце, вечният символ на любовта. Всички те могат да бъдат изработени с корал, оникс или тюркоаз по избор.


Сърцето е универсален символ, водещ началото си още от древността. На всички езици означава любов, обич, доброта. Смята се, че този знак е мощен талисман, който пази и закриля от всичко зло. Няма нищо общо с формата на човешкото сърце. Смята се, че произходът му е свързан, с формата, която се образува от главите и шиите на лебедите, самите те - друг символ на любов, преданост и всеотдайност.

Според друга теория тази форма имат листенцата на бръшляна, който обвива всичко и който в древен Рим и Гърция са засявали като символ на вечната любов. Амур е бог на любовта, този, който запалва любовта в сърцата на хората и боговете, затова и нашата прекрасна сребърна серия носи неговото име.


Сребърният пръстен е с висок обков, обгръщащ полускъпоценните камъни тюркоаз, корал и оникс, изрязани във форма на сърце. По долната си част и по халката обковът е богато орнаментиран с плетеници и декоративни орнаменти, които представляват древни символи на любовта.


Масивният сребърен медальон е с естествен камък сърце, разположен леко асиметрично. Можете да изберете между оникс, тюркоаз и корал, като самите те са полирани и изрязани във формата на сърце, подбрани с високо качество и собствено излъчване. Както и друг път сме казвали няма два еднакви естествени камъка, всеки от тях е неповторим и уникален. Медальонът отново е двулицев.

От едната страна, където е монтиран камъка има обков с нежни плетеници, символизиращи безкрайността, а другата страна е украсена с ажурни орнаменти. Окачвачът е във форма на малко, изящно сърце, с релефни елементи.


Другият медальон е малък и семпъл и също може да се носи двустранно. От едната страна е инкрустиран естественият камък във форма на сърце в семпъл обков, а на гърба и на окачвача са инкрустирани нежни ажурни орнаменти, символизиращи единение и безкрайност. 


Сребърните обеци са висящи, с подвижна част във форма на сърце, изработено от висококачествен естествен камък тюркоаз, корал или оникс, по избор. Окачвачът е семпъл и изчистен. На обратната страна на обеците са гравирани същите двойни символи, носещи късмет в любовта. 
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече