Колекция Джой – сребърни цветя, изящество и красота

Колекция Джой – сребърни цветя, изящество и красота

Колекцията Джой е вдъхновена от посещението ни в Долината на цветята в Индия. Цветята естествено се свързват с радост, любов и романтика, което ни помогна да изберем името и декоративните елементи на серията. 


Джой означава радост, веселие, щастие – това, което изпитахме при гледката на необозрими поля, отрупани с орхидеи, макове, маргаритки и плътен килим от всевъзможни планински цветя. Кристално-чистият въздух е наситен с букет от аромати и навсякъде из него се носят жужащи диви пчели, пеперуди и водни кончета.

Незабравима, спираща дъха гледка, на която решихме да посветим тази прекрасна сребърна серия. Основен орнамент в колекцията са цветята, изработени от сребро, а централните полускъпоценни камъни са с формата на сърце.


В тази колекция са включени два вида сребърни пръстени. И двата са в стил арт деко. Единият е с по-голям естествен камък във форма на сърце, обграден с венец от нежни цветя и проблясващи сред тях полускъпоценни камъни: перидот, син топаз, аметист, гранат, опушен кварц, цитрин или иолит. 


Другият сребърен пръстен е с по-малък основен камък за сметка на по-богат на сребърни цветя обков. Естественият камък във форма на сърце може да бъде гладък или фасетиран и изборът е между розов кварц, аметист, тюркоаз, корал, лунен камък, халцедон, опушен кварц, златен рутилов кварц. 


Сребърните медальони към тази колекция могат да бъдат също няколко вида. Тук е включен медальон в квадратна форма, който макар и масивен има нежно и ажурно излъчване. Представлява малка полянка от детайлно изработени сребърни цветя и проблясващи естествени фасетирани камъни, като в единия край е разположен красив полускъпоценен камък-сърце в обков от цветя. 


Средният сребърен медальон акцентира на основния естествен камък и също е във форма на сърце, като обковът е съвсем олекотен, с флорални мотиви и малки проблясващи полускъпоценни камъни. Окачвачът е във форма на пеперуда и изящно допълнение към този нежен сребърен медальон.


Най-малкият сребърен медальон е също във форма на сърце, с нежен обков от цветя и естествени камъни, а окачвачът е малко стилизирано цвете. Това бижу е изключително нежно и деликатно и е подходящо, както за деца, така и за млади дами.


Висящите сребърни обеци са с големината на малкия сребърен медальон. Представляват сърца от естествен камък по избор, с характерния обков от феерични цветя и полускъпоценни камъни, а в горната част има малко клонче от три цвята. Обеците са с английско закопчаване.


Късите сребърни обеци са на винт, съвсем нежни и семпли, като се състоят от малки цветчета, в средата на които проблясват малки фасетирани полускъпоценни камъни. Те могат да бъдат еднакви или подбрани различни, по избор: аметисти, сини топази, гранати, перидоти, цитрини или опушен кварц.


Сребърната гривна е масивна от редуващи се елементи от естествен камък- сърце в нежен сребърен обков и малки плочки с цветя. Задната страна на всеки елемент е от различни преплетени ажурни цветя. Закопчалката е много нежна и ефектна, във форма на сърце от едната страна и малка сребърна стрела от другата. Има възможност за корекция на дължината. 


Долината на цветята, нашето вдъхновение за тази невероятно нежна сребърна колекция, е рядко красиво и живописно място, намиращо се сред верига от Хималайски шестхилядници, на територията на Индия. Известна е още като „Изгубената долина“ от древно описание на санскритски текст, който много точно я описва, но не дава информация за местонахождението й. Открита е отново съвсем случайно от английски планинари през 1931 г. Нейната флора и фауна стават обект на изследване и обширни проучвания от страна на индийски и чуждестранни учени. Там са открити над 300 вида цветя и планински билки, като пет от тях са напълно неизвестни дотогава на науката.
Долината на цветята е дом на много защитени  животински и растителни видове. Много от билките, открити там намират приложение в индийската традиционна медицина Аюрведа.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече