Колекция Джой – сребърни цветя, изящество и красота

Колекция Джой – сребърни цветя, изящество и красота

Колекцията Джой е вдъхновена от посещението ни в Долината на цветята в Индия. Цветята естествено се свързват с радост, любов и романтика, което ни помогна да изберем името и декоративните елементи на серията. 


Джой означава радост, веселие, щастие – това, което изпитахме при гледката на необозрими поля, отрупани с орхидеи, макове, маргаритки и плътен килим от всевъзможни планински цветя. Кристално-чистият въздух е наситен с букет от аромати и навсякъде из него се носят жужащи диви пчели, пеперуди и водни кончета.

Незабравима, спираща дъха гледка, на която решихме да посветим тази прекрасна сребърна серия. Основен орнамент в колекцията са цветята, изработени от сребро, а централните полускъпоценни камъни са с формата на сърце.


В тази колекция са включени два вида сребърни пръстени. И двата са в стил арт деко. Единият е с по-голям естествен камък във форма на сърце, обграден с венец от нежни цветя и проблясващи сред тях полускъпоценни камъни: перидот, син топаз, аметист, гранат, опушен кварц, цитрин или иолит. 


Другият сребърен пръстен е с по-малък основен камък за сметка на по-богат на сребърни цветя обков. Естественият камък във форма на сърце може да бъде гладък или фасетиран и изборът е между розов кварц, аметист, тюркоаз, корал, лунен камък, халцедон, опушен кварц, златен рутилов кварц. 


Сребърните медальони към тази колекция могат да бъдат също няколко вида. Тук е включен медальон в квадратна форма, който макар и масивен има нежно и ажурно излъчване. Представлява малка полянка от детайлно изработени сребърни цветя и проблясващи естествени фасетирани камъни, като в единия край е разположен красив полускъпоценен камък-сърце в обков от цветя. 


Средният сребърен медальон акцентира на основния естествен камък и също е във форма на сърце, като обковът е съвсем олекотен, с флорални мотиви и малки проблясващи полускъпоценни камъни. Окачвачът е във форма на пеперуда и изящно допълнение към този нежен сребърен медальон.


Най-малкият сребърен медальон е също във форма на сърце, с нежен обков от цветя и естествени камъни, а окачвачът е малко стилизирано цвете. Това бижу е изключително нежно и деликатно и е подходящо, както за деца, така и за млади дами.


Висящите сребърни обеци са с големината на малкия сребърен медальон. Представляват сърца от естествен камък по избор, с характерния обков от феерични цветя и полускъпоценни камъни, а в горната част има малко клонче от три цвята. Обеците са с английско закопчаване.


Късите сребърни обеци са на винт, съвсем нежни и семпли, като се състоят от малки цветчета, в средата на които проблясват малки фасетирани полускъпоценни камъни. Те могат да бъдат еднакви или подбрани различни, по избор: аметисти, сини топази, гранати, перидоти, цитрини или опушен кварц.


Сребърната гривна е масивна от редуващи се елементи от естествен камък- сърце в нежен сребърен обков и малки плочки с цветя. Задната страна на всеки елемент е от различни преплетени ажурни цветя. Закопчалката е много нежна и ефектна, във форма на сърце от едната страна и малка сребърна стрела от другата. Има възможност за корекция на дължината. 


Долината на цветята, нашето вдъхновение за тази невероятно нежна сребърна колекция, е рядко красиво и живописно място, намиращо се сред верига от Хималайски шестхилядници, на територията на Индия. Известна е още като „Изгубената долина“ от древно описание на санскритски текст, който много точно я описва, но не дава информация за местонахождението й. Открита е отново съвсем случайно от английски планинари през 1931 г. Нейната флора и фауна стават обект на изследване и обширни проучвания от страна на индийски и чуждестранни учени. Там са открити над 300 вида цветя и планински билки, като пет от тях са напълно неизвестни дотогава на науката.
Долината на цветята е дом на много защитени  животински и растителни видове. Много от билките, открити там намират приложение в индийската традиционна медицина Аюрведа.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече