Колекция Лалели – сребърни лалета и палитра от естествени камъни

Колекция Лалели – сребърни лалета и палитра от естествени камъни

Сребърната ни колекция Лалели е изключително артистична и вдъхновена от любовта към прекрасните лалета. Именно те са основният акцент във всяко от сребърните бижута. Сребърни лалета са изящно преплетени с други релефни флорални мотиви, композирани около голям полускъпоценен камък.

Основният естествен камък е с овална форма, подбран с високо качество и изборът може да е между: аметист, зелен аметист, гранат, тюркоаз, розов  кварц, черен лабрадорит, корал или лапис лазули, като шлифовката на някои от камъните може да бъде различна.


Сребърният пръстен Лалели е впечатляващ с овалния естествен камък, разположен централно сред красива плетеница от сребърни лалета, между които проблясват малки полускъпоценни камъни: сини топази, гранати, перидоти, аметисти, иолити, тюркоази и други.


Сребърният медальон се предлага в два размера. Големият сребърен медальон е с красив овален камък в долната част, разположен сред красива, ажурна композиция от преплетени лалета и цветя. Малките полускъпоценни камъни са изящен детайл, проблясвайки в различни цветове, те карат картината да оживее и превръщат това бижу в уникално и неповторимо творение на ювелирното изкуство. Последният акцент е окачвачът във форма на лале, както на двата медальона, така и на обиците. 


Малкият медальон е по-семпъл вариант сребърна висулка с красив централно разположен естествен камък и малък полускъпоценен камък на окачвача, който е във форма на лале. Макар и с по- изчистен дизайн, този медальон не прави компромис с качеството на камъка и изящните малки детайли. 


Сребърните обеци към тази колекция са два вида: висящи и къси. Акцентът е овалния естествен камък в обков от флорални мотиви. Висящите обеци са с красив окачвач във форма на лале и инкрустиран малък полускъпоценен камък.

Късите обеци са без този малък детайл, но големият камък е в същия изящен обков.
За да се подсили още повече уникалността на двата медальона, към тях могат да бъдат изработени допълнително нанизи, с различна дължина и дизайн, според Вашето желание и с подбрани сребърни елементи и полускъпоценни камъни като тези на сребърното бижу: естествени корали, тюркоази, гранати, фасетирани аметисти, топази или перидоти.


Сребърната гривна към тази колекция е наистина уникална. Тя е масивна, отваряема и изключително детайлно изработена. Флоралните мотиви и сребърни лалета са в изящни релефни плетеници от горната страна и ажурни в обратната страна, за да се запази блясъка на камъните, инкрустирани в гривната. 


Колекция Лалели е изработена изцяло от сребро проба 925 и естествени камъни, както и всяка от другите ни колекции. Тя е създадена с много вдъхновение и внимание към всеки детайл. Надяваме се, че ще зареди и вас с красота и цветно настроение.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече