Колекция Шанти – изящни бижута като миниатюрни произведения на изкуството

Колекция Шанти – изящни бижута като миниатюрни произведения на изкуството

Шанти, в превод от хинди означава мир, спокойствие. Идеята за колекцията се роди в Южна Индия, по време на почивка в едно отдалечено, далеч от цивилизацията място край малко местно езеро, оградено от кокосови палми. Още по-впечатляващи от самия кокос ни се сториха кокосовите плодни пъпки, които са като миниатюрни произведения на изкуството. Кокосовата форма в колекцията Шанти е именно тази на свежо напъпил кокосов плод.


Сребърният пръстен е с акцент върху естествен камък в нестандартна форма на малка пирамида. Има различни варианти за избор на камък: аметист, малахит, опушен или розов кварц, халцедон, корал. Камъкът е обхванат в интересен многопластов сребърен обков, наподобяващ кокосова пъпка.

От трите страни върху сребърните листчета са гравирани жаба, водно конче и риба, някои малки представители на водните пространства, около които растат палмите. От двете страни на камъка са изобразени раковини.


Медальоните са два размера, като разликата е в големината и орнаментите, гравирани в среброто около него. И двата медальона са във форма на кокосова пъпка, наподобяваща малка шишарка.


Големият медальон е с гравирани пеперуда, охлюв и водна костенурка, а над всяка от фигурките блести по един малък полускъпоценен камък. От двете страни на окачвача на медальона има две изображения: на охлюв и на мида. 


Малкият медальон е с подобен дизайн, но основният естествен камък е по-малък. Окачвачът е със същите изображения, а от трите страни на кокосовия цвят са гравирани пеперуда, саламандър и рак, над които са инкрустирани полускъпоценните камъни.


Сребърните обеци са висящи и с дизайна и размера на малкия медальон. Изборът на естествените камъни отстрани е между перидоти, цитрини, иолити, гранати, сини топази, розови турмалини или опушен кварц. 


Сребърната гривна се състои от осем сребърни елемента, като се редуват такива с кръгъл естествен камък в обков с орнаменти и елементи без камък, с гравирани малки обитатели като пеперуда, риба, костенурка и охлюв. От двете страни на сребърната закопчалка са инкрустирани малки полускъпоценни камъни. 


Кокосът е с изключително интересна символика в Азия. Той представлява Вселената, бивайки изцяло съвършен и завършен сам по себе си. Водата в младият кокосов орех се свързва с пречистване и освобождаване от егото. В лечебните традиции кокосовата вода се използва за детоксикация на организма. В по-зрял стадий, кокосовият орех има изключително влияние за продължението на живота. Твърдата черупка символизира защитеност, издръжливост и дълголетие. Всичко това прави бижутата от колекцията Шанти идеален подарък за майка, бъдеща или настояща  съпруга. 


Гравираните в среброто фигурки на морски и водни обитатели също имат своята символика. Пеперудата е древен символ и се свързва с мъдростта на душата и успешното й преминаване през трудностите. Водното конче е свобода, трансформация, осъзнатост и баланс, свързва се с търсенето на истината.

Рибата символизира изобилието и плодородието, както на физическо, така и на духовно ниво. Охлювът се свързва с щастливия пътешественик, но в по-висш план черупката му символизира Вселената и Бог. Ракът е символ на водата, концентрацията на волята и успеха.

Саламандърът е същество на Огъня, а в миналото е носен като амулет от много владетели, за да ги пази от зли сили и врагове, както и да ги съхрани по време на битки или изпитания. Костенурката символизира дълъг живот и мъдрост, а жабата носи късмет на влюбените и много пари.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече