Колекция Месембрия – сребърно изящество от древността

Колекция Месембрия – сребърно изящество от древността

Сребърна колекция Месембрия носи старинното име на днешния Несебър, градът – крепост, един от най-древните в Европа. В Месембрия започват да секат собствени златни монети около 440 година преди н.е.

В нашата колекция са използвани реплики от автентични монети, характерни за древния град. Колекцията ни е вдъхновена от интересната история на този български град и включва красиви сребърни бижута със старинен дизайн и съвременен поглед.

В колекция Месембрия има два модела пръстени.

Първият е с красив кръгъл естествен камък в интересен обков и гравирани орнаменти, които продължават и по широката халка. Полускъпоценният камък може да бъде избран между оникс, лапис лазули, корал, тюркоаз или малахит. От едната страна са изобразени символите на древния град – котва и делфини, както и името Месембрия. От другата страна са гравирани вълни, галера и други символи на града, като всички са заимствани от открити по нашите земи старинни монети.

Другият пръстен е олекотен, с по-тънка халка, но отново с голям, кръгъл естествен камък. Отстрани е гравиран, като от едната страна е знакът - символ на Месембрия, а от другата страна и от долната част на обкова са изобразени скачащи делфини и морски вълни.

Сребърният медальон Месембрия е масивен, с леко заострена форма. В горната част е разположен кръгъл полускъпоценен камък, специално подбран и с високо качество, независимо дали е тюркоаз, оникс, корал, лапис лазули или малахит. Всеки камък е уникален и различен. От едната страна е гравиран надпис Месембрия, а от другата делфин.

Под инкрустирания естествен камък има изображение на галера сред морските вълни. Всичко това са старинни символи на древния град. Окачвачът представлява кръгъл надпис Месембрия, като той и останалите символи, използвани тук са взаимствани от намерени старинни монети.

Единият модел сребърни обеци е с по-малки висящи елементи в триъгълна форма, с кръгъл инкрустиран камък в средата, който може да бъде избран между корал, лапис, тюркоаз, малахит или оникс. На гърба на обеците е гравиран надпис Месембрия.

Другият модел обеци също са висящи, но с по-издължена нестандартна форма, като тази на медальона. Отстрани е надписът на древния град, разположен вертикално, а в долната част е гравиран скачащ над вълните делфин, един от символите на града.

Сребърната гривна от колекция Месембрия се състои от редуващи се сребърни елементи: едните са гравирани с характерни древни символи като шлем или надпис Месембрия, а другите са елементи с инкрустирани полускъпоценни камъни. Всеки елемент е двулицев и гравиран и на гърба, което прави изработката на гривната доста сложна, интересна и прецизна.

 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече