Нашето вдъхновение за колекция Византия

Нашето вдъхновение за колекция Византия

Сред множество колони, разположени в резервоара Йеребатан се откроява една, която се нарича "плачещата  колона". Тя е украсена с интересни орнаменти във форма на сълза. Интересното е, че винаги е мокра: една от версиите е, че е издигната в памет на робите, които са дали живота си за изграждането на Цистерните на Базиликата, едно от най-големите водохранилища в света, известно още като „Потъналия палат“.

Изградено е още по времето на Юстиниан I и поради възможността да се съхранява такова огромно количество питейна вода е превърнало Константинопол в почти непревземаем.

Прекрасната ни Авторска колекция Византия носи името на могъща империя, а основните мотиви по всяко нейно сребърно изделие са повлияни и вдъхновени именно от красотата и историята на Колоната на сълзите. 


Орнаментът, заимстван от Плачещата колона е изящно и многократно пресъздаден, както по повърхността на сребърния пръстен, така и от едната страна на двулицевия кръст.

Сребърните обеци, малкият медальон и окачвача на кръста са изцяло във формата на този елемент: сълзата обикновено се приема за символ на чистота, искреност, изящество и красота. Освен сълза или капка, той наподобява и око на птица- знак, че станалото ще бъде запомнено, както и защитен символ, който напомня на „Всевиждащото око“, свързва се с бдителност и справедливост.


Всяко от сребърните бижута в тази Авторска колекция Византия може да бъде изработено със специално подбрани естествени гладки или фасетирани камъни: малахит, карнеол, тюркоаз, яспис, цитрин, гранат, опушен кварц, както и с бели или черни натурални перли, според Вашите предпочитания и избор. Независимо от комбинацията от камъни, на която ще се спрете, всяка от тях е неповторима и красива. Естествените камъни зареждат със собствено излъчване и сила, а орнаментите по сребърното бижу носят допълнително значение и символика. 


Кръстът може да се носи и от двете страни: масивен, цялостно изрязан естествен камък карнеол, оникс, тюркоаз, корал, малахит, лапис или еклипс от едната страна и сребърен кръст от другата, с инкрустирани малки полускъпоценни камъни и капковидни орнаменти. 


Сребърният пръстен е императорски: с по-нетрадиционна форма и впечатляващо древно излъчване, с един по-голям естествен камък в кръгла форма и няколко по-малки, разположени по фронталната част на пръстена и отстрани на халката. Всеки детайл по него е изящно изработен. 


Малкият медальон и обеците от сребро са малки и нежни, но не по-малко впечатляващи като изработка и украса.
Тази колекция е вдъхновена от едно великолепно творение, идващо от Древността, пресъздадено в съвременни етно бижута с антично великолепие и неповторима изработка.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече