Символика на пръстените и как да ги носим

Символика на пръстените и как да ги носим

Винаги се е смятало, че носенето на бижута на лавата и дясната ръка имат своето значение, поради това, че двете ръце имат различна енергия. Дясната ръка е свързана с активната, волева, мъжка енергия и с осъзнатото желание да контролираме определени аспекти от нашия живот. Лявата ръка е свързана със съзидателната, творческа, женска енергия, с интуицията и сърцето. Носенето на пръстени и бижута на лявата ръка е свързано с вярването, че така се предпазваме от негативни енергии. Лявата ръка е свързана с даването, дясната с вземането.


Според хиромантията палецът е свързан с Божественият свят и с Венера, богинята на любовта. Носенето на пръстени на палеца на дясната ръка стимулира волята и логиката, себеизявяването и решителността, независимостта и свободата. Ако тези качества са ви в повече, необходимо е да развиете своята духовност, интуиция, търпение и толерантност чрез носене на сребърен пръстен на лявата ръка.


Показалецът е пръстът на Юпитер, свързан с достойнство и честолюбие, но също с амбиция, власт и лидерство. Обикновено насочваме този пръст заплашително към другите, когато съзнателно или несъзнателно искаме да демонстрираме своята значимост и превъзходство, да наложим волята си или да злоупотребим с властта си. На този пръст пръстени са носели императори, жреци и свещеници. Прието е да се носи пръстен на десния показалец, за да предпазим другите от неволен изблик от наша страна, а на левия показалец, ако искаме да предпазим себе си от негативната енергия на другите.


Средният пръст е свързан със Сатурн, има отношение към финансите, целите, кармичните уроци, но и справедливостта. На десния сатурнов пръст пръстен носят хора, които са уверени в себе си и своите способности, но това означава, че трябва да са готови да поемат отговорност за своите действия. Ако се носи на лявата ръка помага да се преодоляват по-лесно трудностите и да се усвоят кармичните уроци. 


Безименният е свързан с Аполон или Слънцето. Асоциира се с чувствата, емоциите и сърцето. Носенето на пръстен на дясната ръка на безименния пръст привлича късмета и любовта. На лявата ръка на безименния пръст се носи брачната халка, тъй като този пръст е свързан със сърцето и любовта. 


Кутрето е подвластно на Меркурий. Свързва се с интелигентността, практичността и бизнеса. Носенето на пръстен на малкия пръст на дясната ръка означава висок социален статус, добра репутация и уважение от околните. Пръстен на кутрето на лявата ръка привлича пари и материално благополучие. 
Смята се, че носенето на пръстен на определен пръст засилва дадени качества и независимо дали е съзнателно или подсъзнателно, влияе върху някои черти от характера и носи конкретни послания.


В нашия сайт предлагаме голямо многообразие от сребърни пръстени, с инкрустирани полуслъпоценни и скъпоценни кристали: рутилов кварц, лунен камък, гранат, аметист, цитрин, перидот, планински кристал, рубин, сапфир, лабрадорит и други.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече