Символика на пръстените и как да ги носим

Символика на пръстените и как да ги носим

Винаги се е смятало, че носенето на бижута на лавата и дясната ръка имат своето значение, поради това, че двете ръце имат различна енергия. Дясната ръка е свързана с активната, волева, мъжка енергия и с осъзнатото желание да контролираме определени аспекти от нашия живот. Лявата ръка е свързана със съзидателната, творческа, женска енергия, с интуицията и сърцето. Носенето на пръстени и бижута на лявата ръка е свързано с вярването, че така се предпазваме от негативни енергии. Лявата ръка е свързана с даването, дясната с вземането.


Според хиромантията палецът е свързан с Божественият свят и с Венера, богинята на любовта. Носенето на пръстени на палеца на дясната ръка стимулира волята и логиката, себеизявяването и решителността, независимостта и свободата. Ако тези качества са ви в повече, необходимо е да развиете своята духовност, интуиция, търпение и толерантност чрез носене на сребърен пръстен на лявата ръка.


Показалецът е пръстът на Юпитер, свързан с достойнство и честолюбие, но също с амбиция, власт и лидерство. Обикновено насочваме този пръст заплашително към другите, когато съзнателно или несъзнателно искаме да демонстрираме своята значимост и превъзходство, да наложим волята си или да злоупотребим с властта си. На този пръст пръстени са носели императори, жреци и свещеници. Прието е да се носи пръстен на десния показалец, за да предпазим другите от неволен изблик от наша страна, а на левия показалец, ако искаме да предпазим себе си от негативната енергия на другите.


Средният пръст е свързан със Сатурн, има отношение към финансите, целите, кармичните уроци, но и справедливостта. На десния сатурнов пръст пръстен носят хора, които са уверени в себе си и своите способности, но това означава, че трябва да са готови да поемат отговорност за своите действия. Ако се носи на лявата ръка помага да се преодоляват по-лесно трудностите и да се усвоят кармичните уроци. 


Безименният е свързан с Аполон или Слънцето. Асоциира се с чувствата, емоциите и сърцето. Носенето на пръстен на дясната ръка на безименния пръст привлича късмета и любовта. На лявата ръка на безименния пръст се носи брачната халка, тъй като този пръст е свързан със сърцето и любовта. 


Кутрето е подвластно на Меркурий. Свързва се с интелигентността, практичността и бизнеса. Носенето на пръстен на малкия пръст на дясната ръка означава висок социален статус, добра репутация и уважение от околните. Пръстен на кутрето на лявата ръка привлича пари и материално благополучие. 
Смята се, че носенето на пръстен на определен пръст засилва дадени качества и независимо дали е съзнателно или подсъзнателно, влияе върху някои черти от характера и носи конкретни послания.


В нашия сайт предлагаме голямо многообразие от сребърни пръстени, с инкрустирани полуслъпоценни и скъпоценни кристали: рутилов кварц, лунен камък, гранат, аметист, цитрин, перидот, планински кристал, рубин, сапфир, лабрадорит и други.
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече