Сребърна колекция Атон - великолепие в старинен стил

Сребърна колекция Атон - великолепие в старинен стил

Атон е древноегипетски бог на Слънцето, свързан с първия монотеистичен култ, въведен от Ехнатон. Представен е като слънчев диск с лъчи.


Атон е свещено християнско средище на духовност и култура, където от древността до наши дни се съхраняват религиозни книги, икони, миниатюри и други произведения на изкуството.
Атон е планински полуостров в северна Гърция, мястото, където според легендата силен вятър е довял кораба на Божията майка и това място още е под нейно покровителство.
Авторската ни колекция Атон е посветена на това свещено място. Тя е изработена в строг, старинен стил, с повтарящи се елементи.


Сребърният пръстен е масивен, с интересни ажурни орнаменти по леко издадената окръжност, разположена в квадратна основа, които продължават и по халката. Асиметрично е инкрустиран кръгъл естествен камък: аметист, лабрадорит, зелен аметист, тюркоаз, малахит, карнеол или оникс.


Сребърният медальон е с централен полускъпоценен камък, обхванат в красив обков с ажурни, спираловидни елементи, които продължават по кръглия диск, разположен върху квадратна основа и по красивия окачвач на медальона.

На гърба на медальона е разположен ажурен кръст или сребърна буква Х, украсена с красиви орнаменти и малък фасетиран камък в средата. 


Кръстът към тази колекция е масивен медальон. Предната част представлява голям полускъпоценен камък, изрязан във формата на кръст. Той може да бъде от жълт или червен корал, карнеол, оникс, малахит, тюркоаз или лапис лазули. Кръстът е обхванат в семпъл обков със зъби и окачвач, с типичните за тази колекция орнаменти.

Гърбът на медальона е с красиви, ажурни елементи и малки проблясващи полускъпоценни камъни, инкрустирани сред тях.


Сребърните обеци са висящи, с английско закопчаване. Върху квадратна ажурна основа със спираловидни орнаменти е инкрустиран кръгъл полускъпоценен камък.


Сребърната гривна се състои от седем ажурни сребърни елементи, от същите, които са използвани за обеците. В средата на всеки от тях има по един красив, кръгъл естествен камък, който може да бъде гладко полиран или фасетиран. Закопчалката е орнаментирана, изработена в старинен стил, с по един полускъпоценен камък от двете страни на пръчицата.
Тази сребърна колекция  е стилна и великолепна, в строг стил, но освежен от разнообразните естествени камъни в различни цветове, които могат да бъдат фасетирани или гладко полирани.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече