Сребърна колекция Атон - великолепие в старинен стил

Сребърна колекция Атон - великолепие в старинен стил

Атон е древноегипетски бог на Слънцето, свързан с първия монотеистичен култ, въведен от Ехнатон. Представен е като слънчев диск с лъчи.


Атон е свещено християнско средище на духовност и култура, където от древността до наши дни се съхраняват религиозни книги, икони, миниатюри и други произведения на изкуството.
Атон е планински полуостров в северна Гърция, мястото, където според легендата силен вятър е довял кораба на Божията майка и това място още е под нейно покровителство.
Авторската ни колекция Атон е посветена на това свещено място. Тя е изработена в строг, старинен стил, с повтарящи се елементи.


Сребърният пръстен е масивен, с интересни ажурни орнаменти по леко издадената окръжност, разположена в квадратна основа, които продължават и по халката. Асиметрично е инкрустиран кръгъл естествен камък: аметист, лабрадорит, зелен аметист, тюркоаз, малахит, карнеол или оникс.


Сребърният медальон е с централен полускъпоценен камък, обхванат в красив обков с ажурни, спираловидни елементи, които продължават по кръглия диск, разположен върху квадратна основа и по красивия окачвач на медальона.

На гърба на медальона е разположен ажурен кръст или сребърна буква Х, украсена с красиви орнаменти и малък фасетиран камък в средата. 


Кръстът към тази колекция е масивен медальон. Предната част представлява голям полускъпоценен камък, изрязан във формата на кръст. Той може да бъде от жълт или червен корал, карнеол, оникс, малахит, тюркоаз или лапис лазули. Кръстът е обхванат в семпъл обков със зъби и окачвач, с типичните за тази колекция орнаменти.

Гърбът на медальона е с красиви, ажурни елементи и малки проблясващи полускъпоценни камъни, инкрустирани сред тях.


Сребърните обеци са висящи, с английско закопчаване. Върху квадратна ажурна основа със спираловидни орнаменти е инкрустиран кръгъл полускъпоценен камък.


Сребърната гривна се състои от седем ажурни сребърни елементи, от същите, които са използвани за обеците. В средата на всеки от тях има по един красив, кръгъл естествен камък, който може да бъде гладко полиран или фасетиран. Закопчалката е орнаментирана, изработена в старинен стил, с по един полускъпоценен камък от двете страни на пръчицата.
Тази сребърна колекция  е стилна и великолепна, в строг стил, но освежен от разнообразните естествени камъни в различни цветове, които могат да бъдат фасетирани или гладко полирани.
 

Последни Постове

Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече
Диамантът – красив, неразрушим и съвършен
ДИАМАНТЪТ – КРАСИВ, НЕРАЗРУШИМ И СЪВЪРШЕН
Думата за диамант произлиза от старогръцката дума за неразрушим, несломим. Диамантът е един от най-с
Прочети повече