Сребърна колекция Бали – бижута със символика и значение

Сребърна колекция Бали – бижута със символика и значение

Тази сребърна колекция е заредена с екзотичното излъчване на остров Бали. Ще Ви представим няколко от сериите, включени в нея. Те са изящни, красиви и атрактивни както с естествените камъни, инкрустирани в тях, така и със закодираните символи.


Сребърна серия Бодхи сатва носи името на дървото, под което Буда получил просветление. Бижутата от тази серия са с формата на листо от дървото Бодхи, растящо на остров Бали. И до днес е изключително почитано и ценено в цяла Азия. Символиката на Бодхи се свързва със съзерцание, медитация, постигане на спокойствие и вътрешно щастие.


Сребърният пръстен е във форма на листо от свещеното дърво Бодхи. В единия край е инкрустиран естествен камък във форма на капка, който може да бъде перидот, син топаз, аметист или рубин. Около него проблясват по- малки камъни цаворит, рубин и сапфир, всеки в собствен, позлатен обков. Пръстенът е с ажурен гръб, с флорални мотиви.


Сребърният медальон е много стилен и ефектен. Той също представлява листо от дървото Бодхи, изпъстрено с разноцветни естествени камъни в позлатен обков и спираловидни орнаменти. Изработката е много нежна и прецизна.


Сребърните обеци са висящи, аналогични с медальона. Разноцветните естествени камъни, разположени по тях са сапфири, рубини и цаворити, а капковидният камък може да бъде естествен рубин, перидот, син топаз или аметист. Позлатените елементи и разнообразната палитра от скъпоценни камъни, придават особено нежно и цветно излъчване.


Всяко бижу от тази серия се предлага оксидирано или неоксидирано, като и в двата случая контрастът с позлатените елементи и цветовете на естествените камъни си има собствено очарование. 


Серия Банян е заредена със символиката на баняновото дърво, често срещано на остров Бали. Със своите необикновени въздушни корени и многовековна история, то се свързва с просперитета, мъдростта на вселената, понятията за илюзия и реалност, както и с откриването на истинския смисъл на живота.


Сребърният пръстен Банян е интересен с оксидираните ажурни елементи, наподобяващи въздушните корени на дървото Банян. В центъра им е разположен един кръгъл естествен камък в позлатен обков: рубин, сапфир или аметист. 


Сребърният медальон също е кръгъл, с ажурни елементи и естествен камък в средата. Окачвачът на медальона е умело прикрит сред оксидираните орнаменти. 


Обеците са висящи, с английско закопчаване и също са изработени от оксидирано сребро. Този път формата е ветрилообразна, а естественият камък в позлатен обков е разположен в средата. Двете обеци са половинки, които съединени ще образуват едно цяло.


Името на серия Мала произлиза от санскритската дума за наниз или гирлянд. След посещението си на едно толкова екзотично място като Бали, се завръщаме с красив наниз от спомени, пропити със слънце, екзотично великолепие, приказни храмове и усещане за безпределно щастие. 


Сребърният пръстен се състои от три халки, оксидирани или неоксидирани, на всяка от които са закачени розови или зелени турмалини с неправилна форма и сребристи или позлатени кубчета.


Медальонът и обеците са почти идентични и представляват изработени от сребро тънки халки, които могат да бъдат и оксидирани. Те са декорирани с висулки от розов или зелен естествен турмалин, с неправилна форма и сребърни или позлатени кубчета. 


Дизайнът на серия Мала е въздушен и олекотен. Цялата серия е пъстра и цветна, зарежда с настроение и красота.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече