Сребърна колекция Босфор - изящество, символи и красота

Сребърна колекция Босфор - изящество, символи и красота

Истанбул и неговата модернистично-ориенталска атмосфера, пресечна точка на много култури и народи и наследник на великия Константинопол, е като пъстър килим. Емблематични за Истанбул символи, оставили дълготрайни спомени в съзнанието ни, намериха израз в сребърната ни колекция Босфор. В своя пищно-елегантен, ажурен стил, тя съчетава елементи от изкуството на Ориента със съвременния изящен дизайн.

Всяко от сребърните ни бижута в тази колекция е във форма на лале, изработено от сребро. От едната страна на сребърните медальони има релефно изображение на фрегата, а от другата ажурни лалета. Сребърните медальони могат да се носят двустранно и да се комбинират с различни полускъпоценни камъни: корал, тюркоаз, малахит, аметист, син топаз, гранат и перидот.


Босфорът е удивителен естествен пролив, най-тесният в света, свързващ Мраморно с Черно море, Европа с Азия, Изтока със Запада. Той е бил от стратегическо значение от хилядолетия насам, като с него са свързани много легенди и исторически събития.

По водите на Босфора плават кораби, фрегати, танкери и яхти, както с търговска, така и с развлекателна цели, като те са незабравима гледка за посетителите на Истанбул.   


Лалето е символ на съвършената любов в древна Персия и Турция. Култивирано първоначално в Отоманската империя, изображението му е широко разпространено в изкуството и културата на съвременна Турция.

Лалетата са били пренесени в Холандия през 16 век, когато се заражда феноменът „треска за лалета“ и луковиците им достигат баснословни цени.

Идеализирано заради изящната си красота и многобагреност, всеки цвят има специфично значение.

Червеното лале – истинска любов; лилаво – царственост; бяло – чистота, невинност, прошка; оранжево – привързаност и грижа.

За да запазим символизма на цветовете, нашите сребърни лалета се предлагат с различни полускъпоценни камъни: аметист, тюркоаз, гранат, перидот, син топаз, корал или малахит.
Във всяко сребърно бижу от тази колекция има закодирани символи; фрегатата и лалето са пътешествие и любов, нови и екзотични места и изящна красота.


Сребърната ни колекция Босфор, като почти всяка наша Авторска колекция предлага не просто комплект от различни аксесоари, а различно съчетание от тях. Можете да избирате между два вида сребърни пръстени, няколко вида сребърни двустранни медальони, висящи или къси обеци.

Също така оставяме на Вас избора на полускъпоценен камък- този, който усещате, че ще Ви донесе късмет.
 

Последни Постове

Колекция Амур и сърцето -  ключ към любовта и добротата
КОЛЕКЦИЯ АМУР И СЪРЦЕТО - КЛЮЧ КЪМ ЛЮБОВТА И ДОБРОТАТА
Сребърна колекция Амур се състои от пръстен, два вида медальона, различни по големина и обеци. В сре
Прочети повече
Сребърна колекция Мексико - бижута, вдъхновени от древните индиански цивилизации
СРЕБЪРНА КОЛЕКЦИЯ МЕКСИКО - БИЖУТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ИНДИАНСКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
Авторската ни колекция Мексико е изработена от сребро и полускъпоценни камъни, вдъхновена от самобит
Прочети повече
Черен турмалинов кварц – кристал - пазител и ключ към новото в живота
ЧЕРЕН ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ – КРИСТАЛ - ПАЗИТЕЛ И КЛЮЧ КЪМ НОВОТО В ЖИВОТА
Черният турмалинов кварц е прозрачен или млечно бял кварц с черни турмалинови включвания. Смята се,
Прочети повече