Сребърна колекция Босфор - изящество, символи и красота

Сребърна колекция Босфор - изящество, символи и красота

Истанбул и неговата модернистично-ориенталска атмосфера, пресечна точка на много култури и народи и наследник на великия Константинопол, е като пъстър килим. Емблематични за Истанбул символи, оставили дълготрайни спомени в съзнанието ни, намериха израз в сребърната ни колекция Босфор. В своя пищно-елегантен, ажурен стил, тя съчетава елементи от изкуството на Ориента със съвременния изящен дизайн.

Всяко от сребърните ни бижута в тази колекция е във форма на лале, изработено от сребро. От едната страна на сребърните медальони има релефно изображение на фрегата, а от другата ажурни лалета. Сребърните медальони могат да се носят двустранно и да се комбинират с различни полускъпоценни камъни: корал, тюркоаз, малахит, аметист, син топаз, гранат и перидот.


Босфорът е удивителен естествен пролив, най-тесният в света, свързващ Мраморно с Черно море, Европа с Азия, Изтока със Запада. Той е бил от стратегическо значение от хилядолетия насам, като с него са свързани много легенди и исторически събития.

По водите на Босфора плават кораби, фрегати, танкери и яхти, както с търговска, така и с развлекателна цели, като те са незабравима гледка за посетителите на Истанбул.   


Лалето е символ на съвършената любов в древна Персия и Турция. Култивирано първоначално в Отоманската империя, изображението му е широко разпространено в изкуството и културата на съвременна Турция.

Лалетата са били пренесени в Холандия през 16 век, когато се заражда феноменът „треска за лалета“ и луковиците им достигат баснословни цени.

Идеализирано заради изящната си красота и многобагреност, всеки цвят има специфично значение.

Червеното лале – истинска любов; лилаво – царственост; бяло – чистота, невинност, прошка; оранжево – привързаност и грижа.

За да запазим символизма на цветовете, нашите сребърни лалета се предлагат с различни полускъпоценни камъни: аметист, тюркоаз, гранат, перидот, син топаз, корал или малахит.
Във всяко сребърно бижу от тази колекция има закодирани символи; фрегатата и лалето са пътешествие и любов, нови и екзотични места и изящна красота.


Сребърната ни колекция Босфор, като почти всяка наша Авторска колекция предлага не просто комплект от различни аксесоари, а различно съчетание от тях. Можете да избирате между два вида сребърни пръстени, няколко вида сребърни двустранни медальони, висящи или къси обеци.

Също така оставяме на Вас избора на полускъпоценен камък- този, който усещате, че ще Ви донесе късмет.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече