Сребърна колекция Чипровци – автентична българска красота

Сребърна колекция Чипровци – автентична българска красота

Сребърната ни колекция Чипровци е в изключително характерен български стил, осъвременен и обогатен, като са включени и естествени камъни. Всяко сребърно бижу е изработено с изключителна любов към българската традиция в ювелирното изкуство, към богатото ни историческо наследство в областта на античната и средновековна бижутерия.

Чипровци е град, известен с майсторите си в различни занаяти и изключителното развитие на бижутерийното изкуство и обработката на злато и сребро. 
В тази колекция са включени различни варианти на пръстени, медальони и гривни в етно стил.


Първият сребърен пръстен е с малък естествен камък, инкрустиран в центъра на красива, сложна розетка, изработена с фини етно орнаменти от сребро. Тази нежна, ажурна плетеница е характерна за чипровските гривни рогатки, популярни от средновековното ювелирно изкуство. 


Другият сребърен пръстен е с акцент върху голям, красив полускъпоценен камък, монтиран в семпъл обков с леки орнаменти в етно стил. Изборът на камък може да варира между черен лабрадорит, тюркоаз, корал, лапис лазули, златен рутилов кварц, малахит, карнеол, халцедон или розов кварц. 


Третият вариант на сребърен пръстен е отново с голям естествен камък в същия обков, но той е разположен под орнаментиран сребърен кръст. Формата на пръстена наподобява царска корона от средновековието.


Единият вариант на сребърен медальон е естествен камък, монтиран в средата на същата характерна чипровска розетка с красиви сребърни орнаменти.


Другият сребърен медальон е с по-голям полускъпоценен камък в красив обков с флорални и геометрични елементи. Етно мотивите в старобългарски стил наподобяват красива шевица, а красивият естествен камък в средата, наподобява разцъфнало цвете.


Сребърните обеци са висящи, със семпъл окачвач и естествен камък лабрадорит, корал, тюркоаз, аметист, розов кварц, халцедон или друг фасетиран или гладко полиран камък, като под него е разположен подвижен етно елемент. Обиците са изключително красиви и нежни със старинно излъчване.
Изключителният шедьовър в тази колекция са трите варианта на сребърни гривни рогатки в старобългарски стил. 


Първата сребърна гривна е масивна, с две характерни чипровски розетки от двете страни на гривната. Изработката им е ажурна, от сребърни етно орнаменти, с по един централен камък за всяка розетка. В средата и отстрани има плетеници от същите флорални елементи, характерни за чипровските шевици, с пет инкрустирани естествени камъка в централната част на гривната.


Вторият вариант е с подобни фини, сребърни етно плетеници и флорални мотиви, но отстрани вместо ажурните розетки са инкрустирани по-големи естествени камъни по избор.


Третият вариант на чипровска сребърна гривна се отличава по интересния обков над страничните полускъпоценни камъни, наподобяващ кръст. 
Сребърната ни колекция Чипровци е обновена и осъвременена, но в стила на средновековните бижута и е напълно достойна за чипровската школа на ювелирното изкуство, за която е характерно изключително майсторство и сложна орнаментика.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече