Сребърна колекция Дзен – красота и съзерцание

Сребърна колекция Дзен – красота и съзерцание

Дзен е начин на живот, отвъд религията и философията. Дзен е простота, хармония и съвършенство, способността да се насладиш на мига, да прозреш отвъд трудностите, отвъд думите и отвъд мнимата реалност. Дзен е мъдростта на душата.


Сребърната ни колекция Дзен е посветена на бамбука - онова растение, което е заредено с цялата тази символика и мъдрост. Бамбукът е вечнозелен, устойчив на студ и жега, силният вятър го накланя до земята, но не може да го пречупи и той отново се изправя.

Според източните вярвания това растение, чийто цъфтеж е през зимата, символизира устойчивост, гъвкавост, дълголетие, невероятна издръжливост и защита. Той излъчва спокойствие, красота и щастие.


Сребърните пръстени са в два варианта. Единият е във форма на квадрат, с красив кръгъл естествен камък в единия край и интересна композиция от бамбукови стебла и клонки, с още три проблясващи малки полускъпоценни камъка в основата на листата.


Малкият пръстен е с подобен дизайн, но в правоъгълна форма и само с две бамбукови листа с полускъпоценни камъни. Изборът на естествени камъни е между син топаз, аметист, цитрин, гранат, иолит, перидот, опушен кварц и фасетирани зелени ахати.


Вариантите за медальони са три. Най-големият и средният са с формата на квадрати с един по-голям естествен камък в единия край на композицията от преплетени бамбукови клонки и листа с различен брой полускъпоценни камъни, инкрустирани сред тях.


Малкият медальон е в по-издължена форма, с две нежни бамбукови листенца и два искрящи малки фасетирани камъка.


Окачвачът на трите медальона представлява сребърен бамбуков лист. 
Обеците са висящи, в нежна рамка от бамбукови клонки е разположено листо с полускъпоценен камък. Окачвачът е огледален образ на листата, но по-малък и естественият камък е в средата.


Сребърната гривна е с различна дължина, според броя на включените сребърни елементи. Всеки елемент е правоъгълна рамка с бамбуково листо в комбинация с фасетирани полускъпоценни камъни като зелени ахати, перидоти, гранати, опушен кварц, сини топази, иолити, цитрини.


Във всяко сребърно бижу от тази колекция е спазена идеята за олекотена пространственост. Всеки детайл е изработен изящно, спазени са основните принципи на Дзен за въздушност, лекота и хармония. Тази сребърна колекция зарежда с красота и нежност, а бамбукът ни напомня за любовта, надеждата, непрестанният растеж и зареждащата енергия. Учи ни, че с постоянство, гъвкавост и адаптивност можем да се справим с всичко и да се научим да бъдем щастливи с малките, обикновени неща.
 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече