Сребърна колекция Дзен – красота и съзерцание

Сребърна колекция Дзен – красота и съзерцание

Дзен е начин на живот, отвъд религията и философията. Дзен е простота, хармония и съвършенство, способността да се насладиш на мига, да прозреш отвъд трудностите, отвъд думите и отвъд мнимата реалност. Дзен е мъдростта на душата.


Сребърната ни колекция Дзен е посветена на бамбука - онова растение, което е заредено с цялата тази символика и мъдрост. Бамбукът е вечнозелен, устойчив на студ и жега, силният вятър го накланя до земята, но не може да го пречупи и той отново се изправя.

Според източните вярвания това растение, чийто цъфтеж е през зимата, символизира устойчивост, гъвкавост, дълголетие, невероятна издръжливост и защита. Той излъчва спокойствие, красота и щастие.


Сребърните пръстени са в два варианта. Единият е във форма на квадрат, с красив кръгъл естествен камък в единия край и интересна композиция от бамбукови стебла и клонки, с още три проблясващи малки полускъпоценни камъка в основата на листата.


Малкият пръстен е с подобен дизайн, но в правоъгълна форма и само с две бамбукови листа с полускъпоценни камъни. Изборът на естествени камъни е между син топаз, аметист, цитрин, гранат, иолит, перидот, опушен кварц и фасетирани зелени ахати.


Вариантите за медальони са три. Най-големият и средният са с формата на квадрати с един по-голям естествен камък в единия край на композицията от преплетени бамбукови клонки и листа с различен брой полускъпоценни камъни, инкрустирани сред тях.


Малкият медальон е в по-издължена форма, с две нежни бамбукови листенца и два искрящи малки фасетирани камъка.


Окачвачът на трите медальона представлява сребърен бамбуков лист. 
Обеците са висящи, в нежна рамка от бамбукови клонки е разположено листо с полускъпоценен камък. Окачвачът е огледален образ на листата, но по-малък и естественият камък е в средата.


Сребърната гривна е с различна дължина, според броя на включените сребърни елементи. Всеки елемент е правоъгълна рамка с бамбуково листо в комбинация с фасетирани полускъпоценни камъни като зелени ахати, перидоти, гранати, опушен кварц, сини топази, иолити, цитрини.


Във всяко сребърно бижу от тази колекция е спазена идеята за олекотена пространственост. Всеки детайл е изработен изящно, спазени са основните принципи на Дзен за въздушност, лекота и хармония. Тази сребърна колекция зарежда с красота и нежност, а бамбукът ни напомня за любовта, надеждата, непрестанният растеж и зареждащата енергия. Учи ни, че с постоянство, гъвкавост и адаптивност можем да се справим с всичко и да се научим да бъдем щастливи с малките, обикновени неща.
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече