Сребърна колекция Джайпур - вдъхновение, екзотика и изобилие

Сребърна колекция Джайпур - вдъхновение, екзотика и изобилие

Сребърната ни колекция Джайпур е вдъхновена от едно от нашите пътувания до града, който ни вдъхнови със своята екзотична красота и многообразие от цветове и форми. Джайпур е известен с уникалните си архитектурни сгради.

Много от тях са декорирани с красиви, характерни орнаменти, които сме използвали в нашата красива и стилна колекция, носеща екзотично източно излъчване.  
Атмосферата, енергията и характерната многопластовост на Джайпур напомня конфигурацията пейсли. Независимо от многото си имена, тя символизира динамика, обновяваща енергия и непрестанно развитие, свързва се с горящия огън, жизнената сила и младостта, безсмъртието и вечността. 


Бижутата от сребърната колекция Джайпур могат да бъдат изцяло изработени от сребро или да са инкрустирани с естествени камъни: сапфир, рубин, син топаз, аметист, цитрин или перидот.


Сребърният пръстен от колекция Джайпур е обемен, прецизно изработен в етно стил. Върху оксидираната повърхност на пръстена са детайлно орнаментирани полурелефни флорални и пейсли мотиви.  


Много интересен и оригинален е медальона към тази колекция, който е във форма на капка и може да се носи двустранно. От едната страна той е оксидиран, богато украсен с красиви флорални орнаменти, а от другата същите орнаменти са ажурно изработени. 


Сребърните обеци към тази колекция са два вида.
Късите сребърни обеци са във формата на капчици пейсли, с английско закопчаване. Те са оксидирани, със сребърни флорални орнаменти.


Висящите сребърни обеци са във формата на същия пейсли мотив, украсен с фини сребърни мотиви на цветя, като горната част е с обърнат огледално същия орнамент, но по-малък и в по-изчистен вид. 


Гривната е елегантна и красива, като се състои от две твърди части. Едната е плътна, оксидирана, с детайлни, релефни флорални орнаменти, а другата е от същите пейсли елементи, ажурно изрязани като дантела. Двете части са захванати с нежна, почти невидима закопчалка.


Сребърната ни колекция Джайпур е с уникално и екзотично излъчване, повлияна от Изтока и заредена с красота, стил и символизъм. Към медальона може да бъде изработен подходящ наниз от сребърни елементи в комбинация с естествени перидоти, аметисти, гранати, сини топази, рубини или сапфири.

Характерната шарка е заимствана от природата, според различните тълкования представлява семенце, капка, божествена сълза, половинката от Ин и Ян или символ на огъня. Значенията й и тълкуванията са много, но винаги свързани с положително начало, плодородие, хармония, изобилие, богатство, просперитет и благоденствие. 
Тази красива и нежна капковидна форма, многопластова и с богати орнаменти е винаги обичана и завладяваща. 
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече