Сребърна колекция Джайпур - вдъхновение, екзотика и изобилие

Сребърна колекция Джайпур - вдъхновение, екзотика и изобилие

Сребърната ни колекция Джайпур е вдъхновена от едно от нашите пътувания до града, който ни вдъхнови със своята екзотична красота и многообразие от цветове и форми. Джайпур е известен с уникалните си архитектурни сгради.

Много от тях са декорирани с красиви, характерни орнаменти, които сме използвали в нашата красива и стилна колекция, носеща екзотично източно излъчване.  
Атмосферата, енергията и характерната многопластовост на Джайпур напомня конфигурацията пейсли. Независимо от многото си имена, тя символизира динамика, обновяваща енергия и непрестанно развитие, свързва се с горящия огън, жизнената сила и младостта, безсмъртието и вечността. 


Бижутата от сребърната колекция Джайпур могат да бъдат изцяло изработени от сребро или да са инкрустирани с естествени камъни: сапфир, рубин, син топаз, аметист, цитрин или перидот.


Сребърният пръстен от колекция Джайпур е обемен, прецизно изработен в етно стил. Върху оксидираната повърхност на пръстена са детайлно орнаментирани полурелефни флорални и пейсли мотиви.  


Много интересен и оригинален е медальона към тази колекция, който е във форма на капка и може да се носи двустранно. От едната страна той е оксидиран, богато украсен с красиви флорални орнаменти, а от другата същите орнаменти са ажурно изработени. 


Сребърните обеци към тази колекция са два вида.
Късите сребърни обеци са във формата на капчици пейсли, с английско закопчаване. Те са оксидирани, със сребърни флорални орнаменти.


Висящите сребърни обеци са във формата на същия пейсли мотив, украсен с фини сребърни мотиви на цветя, като горната част е с обърнат огледално същия орнамент, но по-малък и в по-изчистен вид. 


Гривната е елегантна и красива, като се състои от две твърди части. Едната е плътна, оксидирана, с детайлни, релефни флорални орнаменти, а другата е от същите пейсли елементи, ажурно изрязани като дантела. Двете части са захванати с нежна, почти невидима закопчалка.


Сребърната ни колекция Джайпур е с уникално и екзотично излъчване, повлияна от Изтока и заредена с красота, стил и символизъм. Към медальона може да бъде изработен подходящ наниз от сребърни елементи в комбинация с естествени перидоти, аметисти, гранати, сини топази, рубини или сапфири.

Характерната шарка е заимствана от природата, според различните тълкования представлява семенце, капка, божествена сълза, половинката от Ин и Ян или символ на огъня. Значенията й и тълкуванията са много, но винаги свързани с положително начало, плодородие, хармония, изобилие, богатство, просперитет и благоденствие. 
Тази красива и нежна капковидна форма, многопластова и с богати орнаменти е винаги обичана и завладяваща. 
 

Последни Постове

Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече