Сребърна плетеница от персийски мотиви

Сребърна плетеница от персийски мотиви

Сребърната ни колекция Персия включва красиви бижута, богато орнаментирани със старинни персийски мотиви. Характерното за тези мотиви е, че около централен орнамент се повтарят непрекъснати флорални мотиви. Смятало се е, че те помагат на човек да се фокусира и съзерцавайки ги да се опита да разбере тайните на Вселената, като изпадне в състояние, близко до медитация.

Вярвали са, че повторението на геометрични фигури и флорални елементи помага за постигане на това състояние. Растителните орнаменти са били възприемани като миниатюрен модел на представата за красота и съвършенство. Някои от тях символизират Слънцето или окото на Бог. 


Сребърният пръстен от колекция Персия е с централно разположен триъгълен полускъпоценен камък: тюркоаз, корал, лапис лазули, аметист, малахит, лимонов или опушен кварц. Сребърният обков около този естествен камък и по част от халката е богато орнаментиран с флорални, повтарящи се мотиви, изградени в сложна плетеница. Всеки детайл е изящен, а майсторската изработка напомня красотата на персийските килими.


Персия е древна страна, с богата култура и уникално изкуство и кръстът не е характерен символ, но тя има връзка с някои основни религии, древни като нея: зороастризъм, ислям и християнство. Именно на този интересен християнски период сме посветили нашия сребърен кръст от колекция Персия.

Медальонът е двулицев: от едната страна е инкрустиран естествен камък, изрязан във форма на кръст и малък кръгъл полускъпоценен камък на окачвача, а от другата страна има централно разположен кръгъл камък, около който са изобразени преплетени флорални мотиви и стилизирани лилии или ирис. Това е цветето, символ на чистота и култа към Дева Мария, срещан в много европейски монархически династии, който всъщност води началото си от древния Изток. Същият символ има и на задната страна на окачвача на кръста.

Подобна изработка от сребро е наистина майсторска и уникална. Камъните, с които може да бъде изработен са тюркоаз, корал, малахит, лапис лазули, оникс и невероятно красивия яспис, известен като еклипс или слънчево затъмнение.


Другият сребърен медальон от тази колекция е с триъгълна форма, като полускъпоценния камък, разположен в средата. Обковът и гърбът са украсени с богати флорални орнаменти, характерни за персийското изкуство.

Естествените камъни, които може да бъде изработен са лапис лазули, корал, тюркоаз, аметист, лимонов кварц, опушен кварц или малахит. 


Сребърните обеци от колекция Персия са в същата триъгълна форма, но по-малки по размер и следват формата на камъка. Обковът и окачвачите са богати на елементи, гърбът е с ажурни плетеници в същия стил. 


Сребърна гривна Персия се състои от редуващи се елементи от полускъпоценни камъни, в обков и триъгълни елементи с флорални плетеници. Тук отново има избор на естествени фасетирани камъни като аметисти, опушен или лимонов кварц или кабошони: корали, тюркоази, лаписи, малахити или аметисти.

Гърбът на всеки сегмент е със същата богата сребърна плетеница от декоративни орнаменти. Красив завършек е и закопчалката на гривната, с нежна украса и старинен дизайн.
Цялото излъчване на сребърна колекция Персия е съчетание между древно великолепие и съвременен  дизайн, а майсторска изработка на характерните за Изтока флорални плетеници е уникална и изкусна до последния детайл.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече