Сребърни бижута - стил и елегантност

Сребърни бижута - стил и елегантност

Какво по- добро решение за подарък на близък човек по специален повод от красиви сребърни бижута, един от най-популярните и ценени благородни метали. Производството на сребърни бижута датира още от древността. Смята се, че е възникнало около пето хилядолетие пр.н.е. в Древен Египет. Среброто съответства на излъчването и енергията на Луната и нейното влияние върху тези, които го носят за пречистване на тялото и духа.

Среброто е един от най-красивите и трайни благородни метали, податливи на обработка и независимо дали е в съчетание с естествени и полускъпоценни камъни или не, резултата е едно ефектно и красиво сребърно бижу, което може да остане като семейна ценност, предавана през поколения. Още преди векове богатите семейства са използвали този благороден метал за направата не само на сребърни бижута, но и сребърни съдове и прибори за хранене, които да подобрят качеството на храната и да я запазят свежа по-дълго време. 

Среброто е широко ценено лечебно средство в миналото, тъй като то притежава способността да унищожава паразити и вируси и да предпазва от инфекции. Среброто е благороден метал с хипоалергенни свойства, като още от древността се е смятало, че има лечебни и магически свойства, а също и антимикробно действие. И до днес водата се пречиства със сребърен предмет, на малките деца има обичай да се подарява сребърна лъжичка, а ако се измие лицето или очите със сребърна вода, това има изключително благоприятен ефект.

Вярва се, че носенето на сребърни бижута влияе благотворно върху кръвоносната система, помага при сърдечна аритмия и влияе добре върху кожата, като запазва нейната свежест и младост, когато сребърните бижута се носят редовно. Среброто успокоява нервите, особено ако се носи на ръцете като пръстени или гривни. За разлика от другите ценни метали, то е проводник от кожата на човека към бижуто, пречиства енергията и забавя процесите в организма.


Именно затова носенето на сребро е класика: универсално, винаги актуално за изработката на всякакви видове сребърни бижута и отличен избор за стойностен подарък на близък и ценен човек.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече