Сребърни бижута - стил и елегантност

Сребърни бижута - стил и елегантност

Какво по- добро решение за подарък на близък човек по специален повод от красиви сребърни бижута, един от най-популярните и ценени благородни метали. Производството на сребърни бижута датира още от древността. Смята се, че е възникнало около пето хилядолетие пр.н.е. в Древен Египет. Среброто съответства на излъчването и енергията на Луната и нейното влияние върху тези, които го носят за пречистване на тялото и духа.

Среброто е един от най-красивите и трайни благородни метали, податливи на обработка и независимо дали е в съчетание с естествени и полускъпоценни камъни или не, резултата е едно ефектно и красиво сребърно бижу, което може да остане като семейна ценност, предавана през поколения. Още преди векове богатите семейства са използвали този благороден метал за направата не само на сребърни бижута, но и сребърни съдове и прибори за хранене, които да подобрят качеството на храната и да я запазят свежа по-дълго време. 

Среброто е широко ценено лечебно средство в миналото, тъй като то притежава способността да унищожава паразити и вируси и да предпазва от инфекции. Среброто е благороден метал с хипоалергенни свойства, като още от древността се е смятало, че има лечебни и магически свойства, а също и антимикробно действие. И до днес водата се пречиства със сребърен предмет, на малките деца има обичай да се подарява сребърна лъжичка, а ако се измие лицето или очите със сребърна вода, това има изключително благоприятен ефект.

Вярва се, че носенето на сребърни бижута влияе благотворно върху кръвоносната система, помага при сърдечна аритмия и влияе добре върху кожата, като запазва нейната свежест и младост, когато сребърните бижута се носят редовно. Среброто успокоява нервите, особено ако се носи на ръцете като пръстени или гривни. За разлика от другите ценни метали, то е проводник от кожата на човека към бижуто, пречиства енергията и забавя процесите в организма.


Именно затова носенето на сребро е класика: универсално, винаги актуално за изработката на всякакви видове сребърни бижута и отличен избор за стойностен подарък на близък и ценен човек.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече