Сребърни бижута - стил и елегантност

Сребърни бижута - стил и елегантност

Какво по- добро решение за подарък на близък човек по специален повод от красиви сребърни бижута, един от най-популярните и ценени благородни метали. Производството на сребърни бижута датира още от древността. Смята се, че е възникнало около пето хилядолетие пр.н.е. в Древен Египет. Среброто съответства на излъчването и енергията на Луната и нейното влияние върху тези, които го носят за пречистване на тялото и духа.

Среброто е един от най-красивите и трайни благородни метали, податливи на обработка и независимо дали е в съчетание с естествени и полускъпоценни камъни или не, резултата е едно ефектно и красиво сребърно бижу, което може да остане като семейна ценност, предавана през поколения. Още преди векове богатите семейства са използвали този благороден метал за направата не само на сребърни бижута, но и сребърни съдове и прибори за хранене, които да подобрят качеството на храната и да я запазят свежа по-дълго време. 

Среброто е широко ценено лечебно средство в миналото, тъй като то притежава способността да унищожава паразити и вируси и да предпазва от инфекции. Среброто е благороден метал с хипоалергенни свойства, като още от древността се е смятало, че има лечебни и магически свойства, а също и антимикробно действие. И до днес водата се пречиства със сребърен предмет, на малките деца има обичай да се подарява сребърна лъжичка, а ако се измие лицето или очите със сребърна вода, това има изключително благоприятен ефект.

Вярва се, че носенето на сребърни бижута влияе благотворно върху кръвоносната система, помага при сърдечна аритмия и влияе добре върху кожата, като запазва нейната свежест и младост, когато сребърните бижута се носят редовно. Среброто успокоява нервите, особено ако се носи на ръцете като пръстени или гривни. За разлика от другите ценни метали, то е проводник от кожата на човека към бижуто, пречиства енергията и забавя процесите в организма.


Именно затова носенето на сребро е класика: универсално, винаги актуално за изработката на всякакви видове сребърни бижута и отличен избор за стойностен подарък на близък и ценен човек.
 

Последни Постове

Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече
За среброто и високосните години
ЗА СРЕБРОТО И ВИСОКОСНИТЕ ГОДИНИ
Носенето на сребро е свързано с редица поверия на различни народи по всички краища на света от древн
Прочети повече
Султанит – камък хамелеон, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛЕОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече