Сребърни гривни с естествени камъни

Сребърни гривни с естествени камъни

Днес сребърните гривни, както с камъни, така и без камъни са прекрасен и незаменим аксесоар за жени и мъже от всякаква възраст. Интересно е да се знае, че гривните се появяват преди повече от 5000 години. Първоначално са били носени от мъже воини, както в Древен Шумер, Египет, Рим, Гърция, така и в другия край на света сред индианските племена след откриването на Америка. Първите гривни са били изработвани от кожа, за да предпазват по време на бой китката и вените, които минават оттам, както и горната част на ръката и сухожилията, тъй като тези места са били силно уязвими. 


В началото кожените гривни са били била украсявани със злато и сребро, а също и със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Много бързо заради красотата си стават популярни и сред жените. В зависимост от материала, от която е изработена, от естествените камъни или обикновени мъниста, с които е украсена, от масивността и изяществото на изработката, това бижу е говорело много за социалната позиция на човека в обществото. 


И до днес сребърните гривни са изключително популярни както като бижута, така и като амулети. Освен, че среброто е антиалергенно, то още е символ на Луната и още от древността се е смятало, че пази от тъмните сили. Когато се носи на дясната ръка сребърната гривна привлича енергия. Носена на лявата ръка, сребърната гривна има защитна функция: пази от злото и е добре в този случай тя да е едновременно и амулет, да има защитни орнаменти или символи, а в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни ефектът е още по-силен.  


Сребърните гривни, които предлагаме са уникални и неповторими. При нас можете да намерите твърди сребърни гривни, изработени само от сребро или такива с верижно подредени естествени камъни и кристали: аметист, опал, перли, розов кварц, перидот, син топаз, оникс, рубин, гранат, яспис, лапис лазули и много други.

По много от тях има гравирани орнаменти и символи, характерни за местата, където са изработени: имаме гривни от майстори бижутери, следващи древните традиции на Тибет и Непал и свещените за тях камъни тюркоаз и корал; както и такива, изработени от племето Карен в Тайланд, с гравирани символи за защита и късмет.

Сребърните гривни от Авторските ни колекции са изработени от български бижутери по наш дизайн и идеи, често пъти с препратка към определени места по света, които са ни вдъхновили. Чипровци и Евридика, Аполония, Месембрия, Одесос са типично български колекции с орнаменти и детайли от древността. 
 

 

Последни Постове

Султанит – камък хамелион, екзотичен и рядко срещан
СУЛТАНИТ – КАМЪК ХАМЕЛИОН, ЕКЗОТИЧЕН И РЯДКО СРЕЩАН
Султанитът е разновидност на минерала диаспор. Интересното е, че само в находищата в Турция този кам
Прочети повече
Кристалите, които активират енергията на Богинята вътре във вас
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО АКТИВИРАТ ЕНЕРГИЯТА НА БОГИНЯТА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС
Много са кристалите, които могат да активират женската енергия, както вече видяхме. Нека да разгледа
Прочети повече
Кристалите, които могат да активират Вашата женска енергия
КРИСТАЛИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА АКТИВИРАТ ВАШАТА ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ
Розовият кварц е зареден с нежна, мека енергия, любов, мир, хармония, състрадание. Смята се, че леку
Прочети повече