Сребърни гривни с естествени камъни

Сребърни гривни с естествени камъни

Днес сребърните гривни, както с камъни, така и без камъни са прекрасен и незаменим аксесоар за жени и мъже от всякаква възраст. Интересно е да се знае, че гривните се появяват преди повече от 5000 години. Първоначално са били носени от мъже воини, както в Древен Шумер, Египет, Рим, Гърция, така и в другия край на света сред индианските племена след откриването на Америка. Първите гривни са били изработвани от кожа, за да предпазват по време на бой китката и вените, които минават оттам, както и горната част на ръката и сухожилията, тъй като тези места са били силно уязвими. 


В началото кожените гривни са били била украсявани със злато и сребро, а също и със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Много бързо заради красотата си стават популярни и сред жените. В зависимост от материала, от която е изработена, от естествените камъни или обикновени мъниста, с които е украсена, от масивността и изяществото на изработката, това бижу е говорело много за социалната позиция на човека в обществото. 


И до днес сребърните гривни са изключително популярни както като бижута, така и като амулети. Освен, че среброто е антиалергенно, то още е символ на Луната и още от древността се е смятало, че пази от тъмните сили. Когато се носи на дясната ръка сребърната гривна привлича енергия. Носена на лявата ръка, сребърната гривна има защитна функция: пази от злото и е добре в този случай тя да е едновременно и амулет, да има защитни орнаменти или символи, а в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни ефектът е още по-силен.  


Сребърните гривни, които предлагаме са уникални и неповторими. При нас можете да намерите твърди сребърни гривни, изработени само от сребро или такива с верижно подредени естествени камъни и кристали: аметист, опал, перли, розов кварц, перидот, син топаз, оникс, рубин, гранат, яспис, лапис лазули и много други.

По много от тях има гравирани орнаменти и символи, характерни за местата, където са изработени: имаме гривни от майстори бижутери, следващи древните традиции на Тибет и Непал и свещените за тях камъни тюркоаз и корал; както и такива, изработени от племето Карен в Тайланд, с гравирани символи за защита и късмет.

Сребърните гривни от Авторските ни колекции са изработени от български бижутери по наш дизайн и идеи, често пъти с препратка към определени места по света, които са ни вдъхновили. Чипровци и Евридика, Аполония, Месембрия, Одесос са типично български колекции с орнаменти и детайли от древността. 
 

 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече