Сребърни колиета - модерни и непреходни

Сребърни колиета - модерни и непреходни

Сребърните колиета, сега популярни като моден аксесоар, водят началото си от най-древни времена. В миналото сребърни колиета са се носели, както като амулети, така и като символ на социалния статус на притежателя си. 
В зависимост от материала, от който са направени, от значението на камъните, които са вградени в тях, от символиката на орнаментите, с които са гравирани, сребърните колиета са имали още защитна и сакрална функция. Среброто е един от най-популярните благородни метали, високо ценен от древността, заради лечебните и антибактериалните му свойства, както и защото е лесен за обработка  и по-достъпен от златото. 


Сребърните колиета не са били само украшения, но се е смятало, че носени плътно около врата, те влияят на гърлената чакра и съответно я предпазват. В по-дълъг вариант могат да достигат до сърцето или слънчевия сплит, като отново имат предпазна функция. Ефектът се усилва, ако в сребърните колиета има инкрустирани естествени камъни, на които също се приписват лечебни и магически свойства. 


Според начина, по който са направени, сребърните колиета могат да бъдат твърди, с по-едри сребърни елементи и вградени в тях камъни или низани от сребърни елементи и естествени скъпоценни или полускъпоценни камъни, както и от перли. Сребърните колиета могат да бъдат с различна дължина и ширина, а също ежедневни или за специални случаи.


В нашият сайт можете да разгледате различни видове сребърни колиета, като това, което ги обединява е, че всички те са изработени ръчно, след внимателен подбор на естествените камъни и сребърни елементи. При нас можете да намерите изцяло сребърни колиета, изработени по стара традиция от племето Карен в Тайланд.

Невероятни и неповторими са непалските и тибетски колиета с ръчно монтирани тюркоаз и корал, свещени камъни за тибетските майстори, отново с използване на древни техники и традиции, украсени понякога с различни геометрични фигури или гравирани символи, носещи късмет.
Можете да изберете класически нанизи от естествени перли с различен цвят и големина, със семпли закопчалки или такива, украсени с полускъпоценни камъни, но винаги подбрани с високо качество и блясък, за да задоволят вкуса на изисканите дами. 


За тези, които имат собствено виждане за дизайна или предпочитание за определени камъни, винаги има възможност да поръчат при нас колие, низано според техните изисквания
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече