Сребърни колиета с перли- класика и красота

Сребърни колиета с перли- класика и красота

В нашия сайт можете да намерите класически колиета, изработени от различни по големина и цвят естествени перли: бели, черни, розови, кафяви, цвят праскова, лилави или комбинация от розово-лилавите нюанси.

Закопчалките са сребърни, с различни модели. Могат да бъдат изработени само от сребро или с естествени камъни, в различна форма и големина, които да подхождат на перлите.

Сребърните закопчалки са красив акцент, когато са инкрустирани с полускъпоценни камъни: черен лабрадорит, лунен камък, розов кварц, бели или сини топази, опушен кварц и други. Те са специално подбрани и хармонират с цвета и красотата на перлите в колието. 


Колиетата с перли, които предлагаме в нашия сайт са естествени, сладководни, с високо качество и подбрани по цвят и големина. Естествените перли са с пореста структура и могат да имат леки несъвършенства, което говори за това, че са истински. Ако перлите са гладко полирани като стъкло значи са изкуствени.


Колиета с перли са винаги класика и символ на женственост и красота. От дълбока древност перлите са били свързвани с искреност, чистота и нежност. Смятало се е, че носят мъдрост и помагат да опознаете себе си. Перлите отнемат отрицателната енергия и лекуват всички чакри, като пречистват аурата.

Перлите са били високо ценени заради красотата си в много древни народи. В Древен Рим перлите са изключително ценени и в изрично постановление на Юлий Цезар се уточнява жените с какъв ранг имат право да ги носят, във Византия само императорът можел да носи перли, в Египет се е смятало, че перлите възвръщат младостта и красотата на собственика си, затова са били много ценени от жените владетелки, в Япония са считани за символ на императорската власт, а през Средновековието в Англия само най-богатите и най-заможните са имали тази чест.


Перлата се свързва с женската енергия и силата на Луната, същото се отнася и за среброто като благороден метал. Затова комбинацията от двете заедно- перли и сребро се смята за много силна и зареждаща. 


Перлените колиета са в класически стил и за да се запазят красиви и да се съхрани цвета им е необходимо да се полагат грижи за тях. Едно от основните правила е да не се излагат дълго на пряка слънчева светлина, да не се третират с химикали, парфюми и дезодоранти и да се пазят от надраскване.
 

Последни Постове

Лавата – мощната закрила на стихиите
ЛАВАТА – МОЩНАТА ЗАКРИЛА НА СТИХИИТЕ
Това е порест вулканичен камък с черен или сивкав оттенък, а понякога с червеникави или кафяви нюанс
Прочети повече
Арагонитът – успокояващ камък и семеен амулет
АРАГОНИТЪТ – УСПОКОЯВАЩ КАМЪК И СЕМЕЕН АМУЛЕТ
Арагонитът е естествен камък, дълбоко свързан с енергията на земята и природата. Смята се, че носи н
Прочети повече
Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече