Сребърни колиета с перли- класика и красота

Сребърни колиета с перли- класика и красота

В нашия сайт можете да намерите класически колиета, изработени от различни по големина и цвят естествени перли: бели, черни, розови, кафяви, цвят праскова, лилави или комбинация от розово-лилавите нюанси.

Закопчалките са сребърни, с различни модели. Могат да бъдат изработени само от сребро или с естествени камъни, в различна форма и големина, които да подхождат на перлите.

Сребърните закопчалки са красив акцент, когато са инкрустирани с полускъпоценни камъни: черен лабрадорит, лунен камък, розов кварц, бели или сини топази, опушен кварц и други. Те са специално подбрани и хармонират с цвета и красотата на перлите в колието. 


Колиетата с перли, които предлагаме в нашия сайт са естествени, сладководни, с високо качество и подбрани по цвят и големина. Естествените перли са с пореста структура и могат да имат леки несъвършенства, което говори за това, че са истински. Ако перлите са гладко полирани като стъкло значи са изкуствени.


Колиета с перли са винаги класика и символ на женственост и красота. От дълбока древност перлите са били свързвани с искреност, чистота и нежност. Смятало се е, че носят мъдрост и помагат да опознаете себе си. Перлите отнемат отрицателната енергия и лекуват всички чакри, като пречистват аурата.

Перлите са били високо ценени заради красотата си в много древни народи. В Древен Рим перлите са изключително ценени и в изрично постановление на Юлий Цезар се уточнява жените с какъв ранг имат право да ги носят, във Византия само императорът можел да носи перли, в Египет се е смятало, че перлите възвръщат младостта и красотата на собственика си, затова са били много ценени от жените владетелки, в Япония са считани за символ на императорската власт, а през Средновековието в Англия само най-богатите и най-заможните са имали тази чест.


Перлата се свързва с женската енергия и силата на Луната, същото се отнася и за среброто като благороден метал. Затова комбинацията от двете заедно- перли и сребро се смята за много силна и зареждаща. 


Перлените колиета са в класически стил и за да се запазят красиви и да се съхрани цвета им е необходимо да се полагат грижи за тях. Едно от основните правила е да не се излагат дълго на пряка слънчева светлина, да не се третират с химикали, парфюми и дезодоранти и да се пазят от надраскване.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече