Сребърни медальони – винаги уникални и неповторими

Сребърни медальони – винаги уникални и неповторими

Сребърният медальон е красиво допълнение към цялостната визия, независимо дали е нежен и семпъл или масивен и екстравагантен. В миналото значението на сребърния медальон е било едновременно и амулет, който да пази и закриля собственика си. Често пъти сребърните медальони са били отваряеми и в тях са се съхранявали кичур коса или малка снимка, изсушено цвете или парфюм, обикновено са се предавали от поколение на поколение, като са имали не само стойност като красиво ювелирно изделие, но и сантиментална стойност.


Обикновено такъв сребърен медальон или златен медальон, оставен в наследство има своя собствена и неповторима история, което го прави толкова уникален.
В днешно време сребърният медальон е изключително популярно бижу, той може да бъде с различна форма или големина, изцяло направен от сребро или украсен с естествени камъни, ежедневен или за специален повод, често пъти на него все още се гледа като на талисман и той може да бъде гравиран със знаци и символи, които да пазят притежателя му и да му носят късмет. 


В нашия сайт предлагаме богато разнообразие на сребърни медальони от всякакъв вид. Тези, които са изработени изцяло от сребро са с уникална изработка и красиво гравирани знаци и символи. Предлагаме също невероятни полускъпоценни камъни, монтирани в семпъл обков, които сами по себе си носят свое собствено излъчване. 
Имаме също уникални сребърни медальони, с изящна изработка от седеф, наподобяващи древна мозайка. Някои от тях са комбинирани с полускъпоценни камъни, като гранат, цитрин, аметист и иолит, а други залагат само на неповторимата красота на седефа.


Самобитни и неподражаеми по стил и изработка са сребърните медальони, изработени от тибетските майстори бижутери, основно инкрустирани с тюркоази и корали и с гравирани свещени символи в среброто.


Невероятни по красота и изящество са сребърните медальони, подходящи за специални поводи, изработени от родирано сребро с натурални перли, инкрустирани с естествени камъни, като разноцветни сапфири, рубини, цаворити, турмалини. Можете да се насладите и на невероятната и прецизна майсторска изработка на тези сребърни бижута. 


Уникални са и сребърните медальони от Авторските ни колекции, повлияни от различни стилове и детайли, характерни за различни краища на света. Там обикновено можете да намерите медальони в два размера: малък и голям, съобразени с различните вкусове на нашите клиенти. Естествените камъни могат да бъдат подбрани по избор на клиента: малахит, аметист, гранат, лапис лазули, тюркоаз, оникс, корал, розов кварц и други.


Разбира се, всеки от предложените в сайта ни медальони може да бъде поръчан с изработен специално за него ръчно нанизан синджир, с полускъпоценни камъни и сребърни елементи, дължина и дебелина, според вашите изисквания.
 

Последни Постове

Хематитът и неговите невероятни свойства
ХЕМАТИТЪТ И НЕГОВИТЕ НЕВЕРОЯТНИ СВОЙСТВА
Хематитът е често срещан естествен камък, чийто свойства са били известни и широко използвани още в
Прочети повече
Аквамарин: камъкът, заключил в себе си стихията Вода
АКВАМАРИН: КАМЪКЪТ, ЗАКЛЮЧИЛ В СЕБЕ СИ СТИХИЯТА ВОДА
Този красив естествен камък носи името си от нежния цвят на морската вода. Той е прозрачен, с много
Прочети повече
Бижута и камъни за Годината на Дракона
БИЖУТА И КАМЪНИ ЗА ГОДИНАТА НА ДРАКОНА
На 10 януари настъпва китайската Нова година и през 2024 тя ще е под покровителството на Зеления дър
Прочети повече