Сребърни медальони – винаги уникални и неповторими

Сребърни медальони – винаги уникални и неповторими

Сребърният медальон е красиво допълнение към цялостната визия, независимо дали е нежен и семпъл или масивен и екстравагантен. В миналото значението на сребърния медальон е било едновременно и амулет, който да пази и закриля собственика си. Често пъти сребърните медальони са били отваряеми и в тях са се съхранявали кичур коса или малка снимка, изсушено цвете или парфюм, обикновено са се предавали от поколение на поколение, като са имали не само стойност като красиво ювелирно изделие, но и сантиментална стойност.


Обикновено такъв сребърен медальон или златен медальон, оставен в наследство има своя собствена и неповторима история, което го прави толкова уникален.
В днешно време сребърният медальон е изключително популярно бижу, той може да бъде с различна форма или големина, изцяло направен от сребро или украсен с естествени камъни, ежедневен или за специален повод, често пъти на него все още се гледа като на талисман и той може да бъде гравиран със знаци и символи, които да пазят притежателя му и да му носят късмет. 


В нашия сайт предлагаме богато разнообразие на сребърни медальони от всякакъв вид. Тези, които са изработени изцяло от сребро са с уникална изработка и красиво гравирани знаци и символи. Предлагаме също невероятни полускъпоценни камъни, монтирани в семпъл обков, които сами по себе си носят свое собствено излъчване. 
Имаме също уникални сребърни медальони, с изящна изработка от седеф, наподобяващи древна мозайка. Някои от тях са комбинирани с полускъпоценни камъни, като гранат, цитрин, аметист и иолит, а други залагат само на неповторимата красота на седефа.


Самобитни и неподражаеми по стил и изработка са сребърните медальони, изработени от тибетските майстори бижутери, основно инкрустирани с тюркоази и корали и с гравирани свещени символи в среброто.


Невероятни по красота и изящество са сребърните медальони, подходящи за специални поводи, изработени от родирано сребро с натурални перли, инкрустирани с естествени камъни, като разноцветни сапфири, рубини, цаворити, турмалини. Можете да се насладите и на невероятната и прецизна майсторска изработка на тези сребърни бижута. 


Уникални са и сребърните медальони от Авторските ни колекции, повлияни от различни стилове и детайли, характерни за различни краища на света. Там обикновено можете да намерите медальони в два размера: малък и голям, съобразени с различните вкусове на нашите клиенти. Естествените камъни могат да бъдат подбрани по избор на клиента: малахит, аметист, гранат, лапис лазули, тюркоаз, оникс, корал, розов кварц и други.


Разбира се, всеки от предложените в сайта ни медальони може да бъде поръчан с изработен специално за него ръчно нанизан синджир, с полускъпоценни камъни и сребърни елементи, дължина и дебелина, според вашите изисквания.
 

Последни Постове

Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече
Брошката  - стилна и винаги на мода
БРОШКАТА - СТИЛНА И ВИНАГИ НА МОДА
Брошката – уникално бижу за украса на дрехата. Можете да я носите навсякъде : върху вечерна рокля, в
Прочети повече
Сапфирът – кралско синя елегантност
САПФИРЪТ – КРАЛСКО СИНЯ ЕЛЕГАНТНОСТ
Сапфирът е един от четирите скъпоценни камъни, към които спадат още диамантът, рубинът и изумрудът,
Прочети повече