Сребърните обеци - любим аксесоар от Древността до наши дни

Сребърните обеци - любим аксесоар от Древността до наши дни

В Древността носенето на сребърни обеци е било популярно предимно сред мъжете, за което свидетелстват старинни изображения от Древен Египет, Персия, Индия, Китай. По-късно стават популярни и сред жените и децата. 
В далечното минало се е смятало, че ушите, възприемайки звуци и информация от околния свят трябва да бъдат защитени по някакъв начин от злото, което не трябва да стигне до тях. Така сребърните обеци, а после и златните, са се превърнали в талисман, който да пропуска само мъдростта и божественото слово, а да спира или да защитава от лъжливите, завистливи и лоши думи, които имат за цел да наранят. 


Особено значение са имали сребърните обеци в съчетание с естествени камъни и кристали, тъй като всеки от тях има допълнителна магическа и лечебна сила. 
През 13 век католическата църква забранява пробиването на уши, тъй като това означавало оскверняване на тялото. Тогава традицията с носенето на сребърни обеци, и то предимно от мъже се запазва предимно сред хората извън закона, тези, които не са се съобразявали с мнението на обществото: най-често пирати, крадци, разбойници. Тогава чрез този единствен аксесоар те са демонстрирали свобода, бунтарство  и незачитане на общоприетите норми. 
Така или иначе модата на носенето на сребърни обеци не е забравена и до днес, както от мъжете, така и от жените. 


Една от причините сребърните обеци да са толкова популярни днес е, че среброто е благороден метал, с антибактериално действие, който не предизвиква алергични реакции и не дразни кожата, лесен е за обработка и може да бъде комбиниран с всякакви видове скъпоценни, полускъпоценни камъни и кристали. Всяка една от тези комбинации може да намерите при нас: от най-семпли и изчистени сребърни халки в етно стил, изработени от чисто сребро до красиви висящи или къси обеци с естествени камъни и кристали. 


В повечето от Авторските ни колекции предлагаме по два вида обеци: къси и висящи, а изборът на камъните зависи от вас. Ние предлагаме единствено и само естествени камъни, инкрустирани в нашите бижута, подбрани специално за вас: тюркоаз, корал, лапис лазули, оникс, малахит, аметист, лунен камък, ахат, розов кварц, син топаз, перли, гранат и много други.
При избора на обеци все още е от значение формата на самото лице, дължината и цвета на косата и как можем да ги подчертаем. При овално лице са подходящи почти всякакви форми сребърни обеци, както висящи, така и семпли и малки. 


Ако лицето е по-издължено и продълговато са подходящи по-кръгли форми обеци, ако е квадратна брадичка много добре стоят висящи капковидни обеци, с по-голяма висулка или във форма на халки.
Когато лицето е със широко чело и малка брадичка са подходящи всякакви видове сребърни обеци, които са издължени и се разширяват в долната си част. 
При по-заоблено и кръгло лице стоят добре тънки, дълги обеци или такива в квадратна форма.


Важно е още да се знае, че ако правилно и с вкус се съчетаят бижутата, дрехите, прическата и грима, всичко е възможно. Важното е да се чувствате красиви и неотразими.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече