Тибетска мистика в сребърната бижутерия

Тибетска мистика в сребърната бижутерия

Много от сребърните пръстени, медальони, обеци или гривни от етно колекция Тибет, съдържат в себе си един невероятен, колоритен, омагьосващ погледа и завладяващ символ- Мандала.

В превод от санскрит означава кръг и представлява закодирана диаграма, която символизира връзката ни с безкрайната Вселена, помага ни да се отърсим от всичко дребно и ежедневно, за да се свържем с духовното, с божествената същност, да постигнем по-високо самосъзнание и себеопознаване. 


Инкрустирана по изящен и неповторим начин мандала, съдържаща в себе си парченца от естествени камъни лапис, различни нюанси тюркоаз и корал, превръща сребърните бижута в уникални произведения на ювелирното изкуство, заредени с енергия талисмани.


Много от сребърните пръстени, които можете да намерите в тази колекция наподобяват разтворен чадър. Това е друг символ на будистката култура, който e широко разпространен. И до ден днешен се смята, че чадърът представлява защита. Всеки пръстен е изработен от сребро и истинска пъстра етно мозайка от тюркоаз, корал и лапис лазули.


Чадърът, в източните народи, се използва да предпазва от силното слънце, а в духовен план от негативните чувства като гняв, ревност, гордост или завист. Защитава също от болести, страдание и зли сили.

Тибетските сребърни пръстени от нашата колекция уникати много често имат тази интересна куполообразна форма, изработена и украсена с парченца естествен тюркоаз, корал или лапис лазули, подредени в красива мозайка. Куполът е мъдростта, към която се стремим. В един по-висш план чадърът символизира състраданието към всички живи същества. 


Безкрайният възел, инкрустиран в някои от сребърните тибетски бижута символизира едновременно спокойствие и движение. Обозначава взаимовръзката между всичко, което се случва в живота ни, както и идеята, че всички живи същества са свързани. В този смисъл безкрайният възел е символ на безкрайното състрадание на Буда към всичко живо.


Драконът също често присъства в сребърната украса на тибетските бижута. Тибетските дракони символизират мощта, богатството и късмета, а също и Просветлението. Често пъти са изобразявани до скъпоценен камък, който символизира учението на Буда. 


Тибетската богиня Тара е една от най-обичаните в тибетския будизъм. Тя е богиня от много цветове, като въплащението й във всеки цвят е с различно значение, а всички се допълват взаимно. Известна е като Богинята на универсалната милост и се смята, че нейното състрадание към всяко живо същество е по-дълбоко дори от любовта на една майка към децата й.


В нашата колекция от тибетски бижута предлагаме два медальона с Тара, изработени изцяло от сребро: Тара Закрилница, която брани вярващите в нея, както от всяко зло, така и от собствените им вътрешни врагове и страхове. 


Другата е Благославящата Тара, която дава своята благословия, на всички, които следват пътя на мъдростта и състраданието. 
Тара е „тази, която спасява“, според легендата тя се ражда от сълзите на състрадание, изплакани за всички живи същества, преминаващи през цикъла на страданието.


В тази сребърна колекция може да разгледате и медальони, изобразяващи Буда, като изящни малки статуетки, изработени изцяло от сребро. Едната е Буда в медитация, огрян от слънчеви лъчи и мантрата на състраданието: Ом Мани Падме Хум, гравирана на задната страна.


Другият медальон е на медитиращият Буда, изобразен в лотосов цвят. Този сребърен медальон е отваряем. Смята се, че вътре може да се сложи написана молитва, за да се сбъдне по-бързо.


Сребърните бижута от колекцията с уникати Тибет са наистина неповторими. Те са изцяло ръчна изработка на тибетски майстори, използвани са традиционни техники и е запазен автентичния етно стил.

Тези бижута са не просто невероятно красиви, те са заредени с енергия, имат собствено излъчване и във всеки един детайл от тях е закодирана цяла една философия, мироглед. Изработени са така, че всяко сребърно бижу да е едновременно и произведение на ювелирното изкуство и талисман, който да носи късмет и добро на своя притежател.
 

Последни Постове

Естествени камъни, които привличат добрия късмет
ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ, КОИТО ПРИВЛИЧАТ ДОБРИЯ КЪСМЕТ
Смята се, че естествените камъни са силно свързани с недрата на земята, от които се добиват и с чети
Прочети повече
Още за естествените камъни, символи на любовта
ОЩЕ ЗА ЕСТЕСТВЕНИТЕ КАМЪНИ, СИМВОЛИ НА ЛЮБОВТА
От незапомнени времена и до ден днешен се вярва в силата на естествените камъни, които могат да леку
Прочети повече
Скъпоценните камъни, които носят любов
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ, КОИТО НОСЯТ ЛЮБОВ
От древни времена се вярва, че скъпоценните и полускъпоценни камъни, носещи заряда на земята, въздух
Прочети повече