Тибетските сребърни етно бижута – традиционни, уникални и заредени с енергия амулети

Тибетските сребърни етно бижута – традиционни, уникални и заредени с енергия амулети

Колекция Тибет се състои изцяло от сребърни уникати, изработени от тибетски майстори, живеещи в Непал. Основно за направата на тези неповторими бижута се използват естествени материали: сребро и натурални камъни, които са свещени за тибетците - тюркоаз, корал, лапис лазули и кехлибар.

Техниките за изработка на тези сребърни бижута, както и инструментите са традиционни и се предават от поколение на поколение. 
Това не са просто бижута с естествени камъни, това са амулети, изработени от сребро, в които са закодирани множество тибетски знаци.

Тези будистки традиционни символи, заедно със значението на всеки естествен камък, инкрустиран в него и материала, от който са изработени ги превръщат в мощни сребърни талисмани- пазители.


Изключително популярен естествен камък за Тибет е тюркоазът. Нюансите му са различни: от така нареченият Тибетски тюркоаз с красиви и разнообразни зеленикави нюанси, изпъстрени с черни жилки до лазурно синия, гладък и чист тюркоаз, наречен Спящата красавица.

Това е камък с много позитивно значение и мощна защитна сила. Подарява се на децата от малки, за да ги пази. Смята се, че ако подариш на някого сребърно бижу с тюркоаз, ти му подаряваш добър късмет.


Коралът също е приет за камък- пазител, носи любов, стимулира творческия процес, балансира кръвното налягане, прогонва депресията, усилва волята и помага на собственика си да се справи с всякакви трудности. 


Лапис лазули носи мъдрост, спокойствие и дълбочина, изостря интуицията и помага при медитация. В тибетските сребърни бижута често се използва и кехлибар: смята се, че е камък на дълголетието и изцелението, както и че носи късмет.


Каквото и сребърно бижу да изберете, било за себе си или за подарък, трябва да знаете, че изработването му е цяла философия. Не само естествените камъни, инкрустирани в него, които често наподобяват мандала имат значение, но и свещените будистки знаци, гравирани в среброто около камъка. 


Много често това може да е символът Ом, първоначалният звук, символизиращ всичко около нас и цялата Вселена, който може да ни свърже с нашата собствена духовна същност.

Може да са дракони, които се свързват със смелост и сила, богатство и късмет; безкраен възел, който ни напомня, че сме малка, но важна част от безкрайна вселена и означава още мъдростта на Буда; лотос, който е символ на духовното израстване на душата и нейната изначална красота. 


Много са знаците и символите и сме се опитали да обясним всеки един за отделните сребърни пръстени, обеци, колиета, медальони, гривни и сребърни токи за колани.


Всяко сребърно бижу от Колекция Тибет е ръчно изработено, уникално и неповторимо.

И най-малкият елемент от него е с важно значение и ни напомня за една дълбока философия, изпълнена с мъдрост и любов към цялата Вселена.
 

Последни Постове

Хармоничните вибрации на кристалите и чакрите
ХАРМОНИЧНИТЕ ВИБРАЦИИ НА КРИСТАЛИТЕ И ЧАКРИТЕ
Чакрите в човешкото тяло са седем. Разположени са вертикално от основата на гръбначния стълб до теме
Прочети повече
Когато не знаете размера на пръстена
КОГАТО НЕ ЗНАЕТЕ РАЗМЕРА НА ПРЪСТЕНА
Много често се натъкваме на този проблем: желаете да закупите пръстен за Вас или за подарък, но не з
Прочети повече
Викторианските бижута – кралски, стилни, романтични
ВИКТОРИАНСКИТЕ БИЖУТА – КРАЛСКИ, СТИЛНИ, РОМАНТИЧНИ
Бижутата във Викториански стил са изумително изящно изработени, всеки детайл е изпипан, всеки камък
Прочети повече